Συμβουλές για μια... πιο άνετη πτήση

Το αεροπλάνο είναι το καλύτερο μέσο μεταφοράς. Συνδιάζει την ταχύτητα με την άνεση αλλά και την ασφάλεια. Ωστόσο, λόγω της ιδιομορφίας που παρουσιάζει το αεροπορικό ταξίδι, είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια της πτήση και ιδιαίτερα όταν αυτή είναι πολύωρη, να παρουσιαστεί κάποιο είδος δυσφορίας.

Οι  παρακάτω συμβουλές θα μας επιτρέψουν να απολαύσουμε μια άνετη πτήση :

Οι αεροπορικές εταιρείες, κατά τη διάρκεια πολύωρων πτήσεων προσφέρουν φαγητό και σε μεγάλη ποικιλία. Ωστόσο, αν θέλουμε να αισθανόμαστε άνετα και ξεκούραστα κατά τη διάρκεια της πτήσης : - Δεν πρέπει να τρώμε πολύ. - Πρέπει να αποφεύγουμε φαγητά και ποτά που δημιουργούν αέρια. - Δεν πρέπει να πίνουμε πολλούς καφέδες και τσάι. Τα ποτά αυτά είναι διουρητικά και προκαλούν αφυδάτωση. - Πρέπει να αποφεύγουμε τα αλκοολούχα ποτά. Όταν το σώμα κάθεται σε ένα κάθισμα για πολλές ώρες συμβαίνουν τα εξής : - Πιέζονται οι αρτηρίες των ποδιών και το αίμα φτάνει δυσκολότερα στην καρδιά. Επίσης, τα σωματικά υγρά συσσωρεύονται στα κάτω άκρα, με αποτέλεσμα να πρήζονται τα πόδια.

Η παρατεταμένη ακινησία των μυώνων μπορεί να δημιουργήσει πόνους στη μέση ή αίσθημα κούρασης κατά τη διάρκεια ή ακόμα και μετά την πτήση. - Έτσι, για ν' αποφύγουμε τα παραπάνω, καλό θα είναι να περπατάμε, όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό, στον διάδρομο για ένα-δύο λεπτά. - Επίσης, μπορούμε να κάνουμε μερικές ασκήσεις στο κάθισμά μας, όπως: Κινήσεις των ποδιών πάνω-κάτω, μικρές κάμψεις της μέσης, κυκλικές κινήσεις του κεφαλιού, μικρές κινήσεις των χεριών (από το ύψος του αγκώνα) πάνω-κάτω, πίεση του ενός χεριού με το άλλο. Συνήθως στην καμπίνα του αεροσκάφους η υγρασία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι δυνατόν να προκαλέσει αίσθημα ξηρότητας στη μύτη, το λαιμό και τα μάτια. Γι' αυτό

Κατά τη διάρκεια της πτήσης πρέπει να πίνουμε νερό και άφθονους χυμούς. - Να χρησιμοποιούμε διυγραντικές κρέμες για ενυδάτωση του δέρματός μας. - Να αποφεύγουμε να φοράμε φακούς επαφής. Το αεροπλάνο πετά, συνήθως, πάνω από τα 8.000 πόδια από την επιφάνεια της θάλασσας, όπου η ατμόσφαιρα είναι πολύ αραιή. Έτσι η καμπίνα του αεροσκάφους συμπιέζεται, για να αισθάνονται οι επιβάτες άνετα. Κατά τη διάρκεια, όμως, κυρίως της προσγείωσης, είναι δυνατό να αίσθανθούμε ενόχληση στ' αυτιά. Έτσι : - Για να "καθαρίσουμε" τα' αυτιά μας καταπίνουμε, τρώμε μια καραμέλα ή μασάμε τσίχλα. Επίσης μπορούμε να κρατήσουμε τη μύτη μας, πιέζοντας τον αέρα προς τα έξω. Οι κινήσεις αυτές βοηθούν να ανοίξουν οι ευσταχιανές σάλπιγκες και να γίνει εξίσωση πίεσης έσω και έξω αυτιού.

 Εάν είμαστε κρυωμένοι, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε 20 λεπτά πριν την προσγείωση κάποιο αποσυμφοριτικό μύτης. - Εάν συνοδεύουμε μικρά παιδιά, καλό είναι να τα ταίσουμε κατά τη διάρκεια καθόδου για προσγείωση, για να καταπίνουν διευκολύνοντας έτσι την εξίσωση των πιέσεων.

Ένα άλλο μικρό πρόβλημα, που βέβαια δεν επηρρεάζει όλους τους επιβάτες, είναι η ζάλη, που προέρχεται από την κίνηση και ιδιαίτερα σε περίπτωση κακοκαιρίας, όταν το αεροσκάφος κλυδωνίζεται. Η ζάλη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη διατάραξη μεταξύ της αίσθησης της όρασης και της αίσθησης της ισορροπίας, που προέρχεται από την κίνηση των υγρών στο εσωτερικό του αυτιού. Έτσι για να βελτιώσουμε την κατάσταση πρέπει : - Εάν η θέση μας είναι στο παράθυρο και η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, να κοιτάζουμε έξω τον ορίζοντα, τη θάλασσα ή το έδαφος. - Να μην βαραίνουμε το στομάχι μας με τροφές. - Να χρησιμοποιούμε κάποιο φάρμακο για την περίπτωση, που θα μας συστήσει ο γιατρός μας, για παράδειγμα δραμαμίνη. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, να είστε σίγουροι, ότι κάθε ταξίδι σας θα είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία στον υπέροχο κόσμο των αεροπορικών επικοινωνιών.

Οι παραπάνω συμβουλές δίνονται από την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ για ένα ευχάριστο ταξίδι
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης