Ατομικό ταξίδι στη Νότια Αφρική


Ταξίδι στη Νότια Αφρική

Για πολλές χώρες έχουμε πει ότι χαρακτηρίζονται από έντονες αντιθέσεις, εδαφικές, πολιτιστικές, εθνολογικές, θρησκευτικές, ιστορικές κ.λπ. Η Νότια Αφρική, ωστόσο, μάλλον ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Στη χώρα του πρώην απαρτχάιντ και την πατρίδα του Νέλσον Μαντέλα, τη νοτιότερη άκρη της Αφρικής, βλέπει κανείς από ιπποπόταμους μέχρι πιγκουίνους, από λιοντάρια μέχρι κροκόδειλους, από ζέβρες μέχρι δελφίνια, και όσον αφορά τη γεωλογία, από ερήμους-βουνά-ακρωτήρια μέχρι σαβάνες, λίμνες, χρυσαφένιες ακρογιαλιές.

Παρόμοια ποικιλία εικόνων, αρωμάτων και ρυθμών παρουσιάζουν και οι πόλεις σ’ αυτήν τη χώρα. Το Γιοχάνεσμπουργκ σφύζει από ζωηράδα, το Κέιπ Τάουν θυμίζει έντονα κομψή Ευρωπαϊκή αποικία, το παραθαλάσσιο Ντέρμπαν με το θερμό κλίμα και τις καυτερές Ινδικές λιχουδιές. Και φυσικά τα διάσπαρτα θέρετρα των νοτίων ακτών σε πιο ήπιο ρυθμό διακοπών και ξεκούρασης.

Η αφθονία της άγριας ζωής αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που θα σας προσελκύσουν στη Νότιο Αφρική. Όσοι αγαπούν -και διαθέτουν ό,τι χρειάζεται- την πολυτέλεια θα εκτιμήσουν τις ιδιωτικές κατοικίες προς ενοικίαση που προσφέρουν υπηρεσία και σαφάρι μέσα στην πόρτα τους, ενώ οι μέσοι ταξιδιώτες θα βρουν άκρως ικανοποιητική τη διαμονή στις κατασκηνώσεις που προσφέρονται με κοινόχρηστες εγκαταστάσεις.

Στο «μπλέντερ» της ιστορίας μπήκαν Αφρικανοί, Άγγλοι και Ασιάτες και το αποτέλεσμα είναι ένα εκπληκτικό κράμα που μιλά τουλάχιστον 11 διαφορετικές γλώσσες! Περιττό να πούμε πόσο ενδιαφέρουσες είναι η κουλτούρα, η κουζίνα, η μουσική και άλλα πολιτιστικά χαρακτηριστικά που έχουν προκύψει από αυτή τη συνύπαρξη στη «Χώρα-Ουράνιο Τόξο».

Το σύγχρονο πρόσωπό της, τέλος, η χώρα το παρουσίασε στον κόσμο με το παραπάνω στην πρόσφατη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ενώ, παρά την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών, διατηρεί την αισιοδοξία και το χαμογελαστό πρόσωπό της.

Από την κορυφή του Table Mountain ώς το νοτιότερο κατοικημένο σημείο της Γης, η πιο εντυπωσιακή πόλη της Αφρικής προσφέρει εικόνες και εμπειρίες που εντυπώνονται στη μνήμη για πάντα
Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι μία συναρπαστική μεγαλούπολη που προσφέρει καταστήματα, εστιατόρια, έντονη νυχτερινή ζωή, άγρια πανίδα και πολλά ιστορικά μνημεία.
Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης