Σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορούμε ακόμα να δούμε άγρια ζώα;


Δε χρειάζεται να ταξιδέψετε στην Αφρική για να παρατηρήσετε άγρια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Παρθένα μέρη της Ευρώπης, προσφέρουν ανάλογες εμπειρίες, για να θαυμάσετε λύκους, λύγκες, βίσωνες και άλλα θαυμαστά ζώα στο… σπίτι τους.

 

 1. Καφέ αρκούδες, Ρουμανία

Σήμερα η Ρουμανία φιλοξενεί πάνω από το μισό του πληθυσμού της καφέ αρκούδας στην Ευρώπη, ο οποίος προστατεύεται από κυνηγούς και οτιδήποτε άλλο τον απειλεί. Μπορεί κανείς να τις παρατηρήσει με ασφάλεια, από ξύλινα καταφύγια στους πρόποδες των νοτίων Καρπαθίων ορών, κοντά στο Zarnesti. 

 

2. Ιβηρικός λύγκας, Ισπανία

 

Η παρατήρηση αυτού του άγριου, θαυμαστού αιλουροειδούς στα δάση της Sierra Morena ( http://bit.ly/ofddwM ) δεν είναι εύκολη υπόθεση -εκτός αν έχετε άπειρη υπομονή, τύχη και έναν έμπειρο οδηγό. Κάποιες εταιρείες προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες , οδηγώντας τους ενδιαφερόμενους στο Φυσικό Πάρκο Sierra de Andujar ( www.andalucia.com/environment/protect/andujar.htm ) για ένα 5ήμερο «σαφάρι» σε αναζήτηση του ιβηρικού λύγκα, με την ευκαιρία επίσης να δείτε ενυδρίδες, αγριογούρουνα και ελάφια.

 

3. Κάστορες, αρκούδες και ιπτάμενοι σκίουροι, Φινλανδία

 

 Μια εναέρια παρατήρηση με εταιρεία που αναλαμβάνει σχετικές περιηγήσεις, θα σας επιτρέψει να θαυμάσετε την άγρια φύση και να δείτε πολλά από τα είδη που κατοικούν στα παρθένα τοπία, πάνω και κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο ( http://bit.ly/pdKpA8 ) κατά μήκος των ρωσικών συνόρων, όπως λύκους, λύγκες και αρκτικές αλεπούδες.

 

4. Βίσωνες, Πολωνία

 

 Ο χειμώνας είναι ο πιο κατάλληλος χρόνος για να παρατηρήσετε το πιο δυσκίνητο θηλαστικό της Ευρώπης, ειδικά στην παρθένα δάση της Puszcza Borecka ( http://bit.ly/pkbL7U ) και της Romincka. Η άλκη, το κόκκινο ελάφι και ο κάστορας μπορεί επίσης να βρεθούν στο δρόμο σας.

 

5. Λύκοι, Σουηδία

 

Τα άγρια τοπία του Bergslagen δυτικά της Στοκχόλμης, είναι μια από τις καλύτερες περιοχές για να παρατηρήσει κανείς από κοντά λύκους, παρά την πλήρη εξαφάνισή τους από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Μετά την επανεμφάνισή τους το δεύτερο μισό της ίδιας δεκαετίας, ο πληθυσμός τους ελέγχεται πλέον προσεκτικά και προστατεύεται από τις σουηδικές αρχές.

Παρακολουθήστε και παρατηρήστε τις αγέλες των λύκων, συνοδευόμενοι από έμπειρους οδηγούς του ερευνητικού κέντρου της Σουηδίας. Αν μάλιστα κοιμηθείτε στον υπνόσακό σας, στις παραδοσιακές σκηνές, ακούγοντας τα αρχέγονα ουρλιαχτά του πιο μυστηριώδους αρπακτικού της Ευρώπης, θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία.
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης