Ατομικό ταξίδι στο Ισραήλ


Βρίσκεται στο σημείο όπου τρεις ήπειροι συγκοινωνούν, η Ασία, η Ευρώπη και η Αφρική, τόσο όσον αφορά τη γεωγραφική τους θέση όσο και το πολιτιστικό τους περιεχόμενο. Ήταν ο τόπος που πάντοτε αποτελούσε ισχυρό πνευματικό «μαγνήτη» για πολυάριθμα εθνικά και θρησκευτικά «κράματα», καθώς και για πληθώρα σπουδαίων ιστορικών προσωπικοτήτων. Πέρα, όμως, απ’ όσους θεωρούν το Ισραήλ ιερό τόπο, το επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς απαραίτητα να θέλουν να βαδίσουν στα Βιβλικά μονοπάτια, ακόμα και για απλό τουρισμό.

Ομοίως με τα ετερόκλητα πλήθη που καταφθάνουν συνεχώς στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, το Ισραήλ αποτέλεσε διαχρονικά προορισμό που σαν ένα «μήλον της Έριδος» δίχαζε τους λαούς που συγκατοικούσαν σε αυτό, προκαλώντας ανέκαθεν συγκρούσεις και εδαφικές διεκδικήσεις, σαν αυτές που μέχρι σήμερα βλέπουμε στα δελτία των ειδήσεων. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν συνιστά «απαγορευμένη ζώνη», αφού τα δρακόντεια μέτρα καθιστούν τη χώρα εξαιρετικά ασφαλή.

Από τα άγονα, βραχώδη εδάφη του Νότου με τις διάσπαρτες οάσεις, τα αρχαία ερείπια και τη Νεκρά Θάλασσα στη μέση, έως τους αλλεπάλληλους καταπράσινους λόφους και τις κοιλάδες του Βορρά, το Ισραήλ προσφέρει ανεπανάληπτη ποικιλία. Ορεινό τοπίο στο Μασάντα, έρημος στην Νεγκέβ, παραλίες στην Εϊλάτ. Παρόμοιες αντιθέσεις συναντά κανείς και στα αστικά περιβάλλοντα: οι παλαιές πόλεις Ναζαρέτ, Άκρα και Τσφατ στη Γαλιλαία μάς ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και αποτελούν τόπους με τεράστια θρησκευτική σημασία, ενώ οι σύγχρονες Χάιφα και η Εϊλάτ, με τα ξενοδοχεία και τα εμπορικά κέντρα, όπως και το παραθαλάσσιο Τελ Αβίβ, παρουσιάζουν και προβάλλουν το κοσμοπολίτικο πρόσωπο της χώρας.

Συνοψίζοντας: θα θελήσουμε σίγουρα να πάμε για να επισκεφθούμε τους Αγίους Τόπους. Μοναδικά μνημεία και θρησκευτικά σύμβολα, αλλά και τόποι όπου σημειώθηκαν γεγονότα-σταθμοί για την παγκόσμια ιστορία και την πνευματική μας καθοδήγηση, ενδεχομένως θα μονοπωλήσουν το χρόνο και την προσοχή μας. Ας γνωρίζουμε, όμως, ότι το Ισραήλ διαθέτει επιπλέον μοναδική ομορφιά και όλα τα απαραίτητα για να προσφέρει υπέροχες διακοπές και ευκαιρίες για δραστηριότητες σε όσους πατήσουν τα ιερά και βασανισμένα χώματά του.

Μια σύγχρονη, πολυπολιτισμική μητρόπολη, το Τελ Αβίβ ιδρύθηκε μόλις το 1909. Η έντονη νυχτερινή ζωή, η ακμάζουσα καλλιτεχνική κοινότητα, τα γκέι μπαρ και οι παραλίες προσελκύουν καλλιτέχνες, μουσικούς και νέους επαγγελματίες σε αυτήν την κοσμική τοποθεσία.
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης