Ενοικιάστε ενα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο

 

Στην Αμερική και την υπόλοιπη Ευρώπη η χρήση των αυτοκινούμενων για διακοπές είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη εδώ και δεκαετίες. Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη φιλοσοφία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία πέντε χρόνια, όταν τα εν λόγω οχήματα χαρακτηρίστηκαν ως αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και νομιμοποιήθηκε η στάθμευσή τους σε οποιοδήποτε μέρος. Η ιδέα, σε κάθε περίπτωση, είναι άκρως ελκυστική: Μαζεύεις την παρέα ή την οικογένεια, νοικιάζεις το όχημα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου, εφοδιάζεσαι κατάλληλα και… όλα είναι δρόμος.

Διακοπές «on the road»

Ένα αυτοκινούμενο όχημα (camper) διαθέτει τα χαρακτηριστικά ενός αυτοκινήτου και ενός τροχόσπιτου μαζί. Η ιδέα πίσω από την μαζική κατασκευή των camper ξεκίνησε όταν εταιρείες του εξωτερικού κατάλαβαν την δυσκινησία των απλών τροχόσπιτων και προώθησαν το concept του… δύο σε ένα για μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Τι εννοούμε; Όλες οι κατηγορίες αυτοκινούμενων (overbed με σοφίτα, low profile με καλύτερη αεροδυναμική και compact για καλύτερη ηχομόνωση- θερμομόνωση) διαθέτουν κρεβάτια, ντους, κουζίνα, τουαλέτα και ψυγείο, προσφέροντας στον ταξιδιώτη μια εύκολη εναλλακτική καλοκαιρινής (και όχι μόνο) απόδρασης σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε βουνό και θάλασσα.

Τα δυνατά σημεία των διακοπών με αυτοκινούμενο είναι πως παρέχουν αυτονομία, επαφή με τη φύση και ευελιξία στις αποφάσεις: αν δεν σας αρέσει το μέρος, παίρνετε το… όχημα και πάτε σε άλλη παραλία. Όσον αφορά το budget, κάνετε σημαντική οικονομία στα χρήματα, σε σχέση με το τι θα χρειαζόταν να πληρώσετε αν νοικιάζατε δωμάτιο στον προορισμό που έχετε επιλέξει, ιδιαίτερα αν ταξιδεύετε με παρέα. Η χωρητικότητά του αυτοκινούμενου είναι ακόμα ένα υπέρ, μιας και μπορεί να χωρέσει μέχρι οκτώ άτομα, ενώ οι επιβάτες μπορούν να έχουν ελευθερία κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Τέλος, σκεφτείτε πως όταν το αυτοκινούμενο βρίσκεται στη «φυσική» του κατάσταση, με τις τέντες και τα παράθυρα κλειστά, μπορεί και είναι νόμιμο να σταθμεύσει οπουδήποτε (σε αντίθεση με το τροχόσπιτο), όπως ακριβώς και ένα οποιοδήποτε επιβατικό Ι.Χ.

Για ενοικιάσεις και αγορές αυτοκινούμενων μπορείτε να απευθυνθείτε μεταξύ άλλων στο Camper Club (το οποίο αποτελεί αντιπρόσωπο των κατασκευαστών Hymer και Rollerteam και το Turtle Vacation. Ελληνικές αντιπροσωπείες αυτοκινούμενων είναι μεταξύ άλλων η Camperland (Knaus), η Ζαμπέτας  (Hobby, Carado, Frankana), η Rimor Hellas  (Rimor, Laika), η Caravan Expert (Chausson, Dethlefs) και η Caravan Ζήσης (Elnagh).

 


Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με e-mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας (σε όσα πεδία θέλετε) και την ζήτηση σας και στείλτε το e-mail.
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης