Ατομικό ταξίδι στο Αμβούργο


H καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Giuliana Bruno, στο εξαιρετικό και βραβευμένο βιβλίο της «Atlas of Emotion», είχε γράψει ότι οι πόλεις-λιμάνια έχουν κοινό στοιχείο τη φωτογένεια. Η Νάπολη, η Γένοβα, η Μασσαλία, το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα, το Κάρντιφ διέπονται από αέναη κίνηση, ζωντάνια και τη γοητεία του περιθωρίου - χαρακτηριστικά που τους προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα. Το εκπληκτικό με το Αμβούργο είναι ότι καταφέρνει να συνδυάζει τα παραπάνω μαζί με τον πλούτο, τη γερμανική τελειότητα και τον κοσμοπολιτισμό. Ετσι, προκύπτει μια πόλη αντιθέσεων: Από τη μια η εκλεκτή οδός Jungfernstieg με τις απαστράπτουσες βιτρίνες της Chopard και της Burberry, και από την άλλη η αμαρτωλή οδός Reeperbahn, όπου κάτω από τα νέον φώτα, συμβαίνει καθημερινά μια αγοραπωλησία ηδονής, η φήμη της οποίας συναγωνίζεται εκείνη του Αμστερνταμ.

Με μια ισχυρή οικονομία, το Αμβούργο είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, αλλά και κεντρικός πυλώνας των γερμανικών μίντια. Είναι επίσης, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Γερμανίας μετά το Βερολίνο, μια πόλη που έχει ταυτιστεί με τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία. Οπως λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί, «αν θέλεις νυχτερινή ζωή, διάλεξε Βερολίνο ή Αμβούργο». Πρόκειται για το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης. Μην περιμένετε όμως ανοιχτό θαλάσσιο ορίζοντα, κύματα και μποφόρ. Το Αμβούργο δεν είναι παραθαλάσσιο· το διασχίζει ο ποταμός Ελβας, ο οποίος ρέει για άλλα 100 χιλιόμετρα μέχρι να ενωθεί με τη Βόρεια Θάλασσα. Κι όμως η γοητεία του είναι ως επί το πλείστον θαλασσινή. Λίγοι πάντως γνωρίζουν ότι η Πύλη στον Κόσμο, όπως είναι η προσωνυμία του Αμβούργου, έχει 2.500 γέφυρες, περισσότερες από όσες έχουν το Αμστερνταμ, το Λονδίνο και η Βιέννη μαζί. Και ότι το επίσημο όνομά του είναι αρκετά μεγάλο: Ελεύθερη και Χανσεατική Πόλη του Αμβούργου!


Παρακαλούμε εάν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με mail συμπληρώστε τα στοιχεία σας ( όσα και ότι θέλετε ) και την ζήτηση σας και στείλτε το mail . Εμεις αφού επεξεργαστούμε την ζητησή σας θα σας καλέσουμε στο τηλέφωνο για να σας στείλουμε την προσφορά μας, Ευχαριστούμε.
Κάντε κράτηση τώρα

Ποιος είναι ο επόμενος προορισμός σας;

Προσφορές

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης